Låt helgen gå fort

Inte offta man längtar till veckodagarna när det just blivit helg men just idag har jag en extrem längtan till veckan, för då kommer det lite saker hem till mig. På måndag kommer det inredning hem till mig som jag ska ha till studion. En vit klädställning som jag ska hänga rekvisita på, samt en vit pall/ hylla som blir perfekt till barnfotograferingarna. Sen på tisdag kommer förhoppningsvis mitt nya objektiv och håller tummarna att mina glödlampor till dagsljusbelysningen trillar in. Sen på Onsdag är det dags för matfotografering uppe på nynäsgården, vilket är både skrämmande och roligt. Så snälla låt helgen gå fort nu
 
 
 
 
 
 

Objektiv till salu

Har ett tag drömmt om ett nikkor 85 mm 1,4 men priset är skyhögt och finns inte en susning att jag har råd med det nu. Men har då börjat fundera på ett 85 mm med bländare 1,8 istället, då 1,4 är trippelt så dyr så tror jag att denna skulle bli ett mer ekonomiskt val för mig. Så nu ska jag försöka sälja mitt 50 mm 1,4 som jag har varit väldigt nöjd med, men känner att jag behöver ett som är en aning skarpare och som har ett kortare skärpedjup. Ska även sälja mitt andra telezoom som jag inte använder så mycket. Så är det något som vill köpa får ni gärna maila mig på www.dotsandfrogs@live.com pris kan vi disskutera.
 
 
 
 

Ljuset i tunneln

Nu känns det som att jag börjar se ljuset i tunneln, igår var vi uppe en sväng i lokalen monterade upp bakrunderna på väggen, Fick lov att ta ner den stora griffeltavlan vilket var en lättnad då den satt i vägen för fästerna. Blev lite extra jobb men det var det värt för att få bort den. Nu ska ett lager till med färg på där den suttit och listerna ska fästas. Nu är det bara lite små detaljer kvar, samt att mina lampor måste komma, men pratade med kaffebrus idag och satte lite press på dom så dom lovade att dom skulle skicka lamporna idag. Så förhoppningsvis kommer dom på måndag.
 
På onsdag ska jag till nynäsgården och fota deras vårmenyer, lite skrämmande med matfoto men det ska nog gå bra, förhoppningsvis kan jag ta hjälp av dagsljuslamporna om nu kaffebrus håller sitt ord och skickar dom i tid och att dom kommer fram hela denna gången. Bjuder på en bild från i julas då jag fotade julbordet på Nynäsgården
 
 
 
 

Nytt till studion

Efter fotograferingen så gick vi på jakt efter lite rekvesita till studion, hittade supersöta klädnypor som jag ska använda till att hänga upp bilder, har nämligen fått inspiration från en annan fotograf som hade hängt svartvita bilder på en lina inne i studion, så jag tänkte göra något liknande med dessa. Hittade även en söt skylt med ord som är väldigt passande i min studio. tycker även den funkar som rekvisita till barnfotograferingar.
 
 
 
 

Fotografering med Julia

Igår fotade jag supersnygga Julia ute i snön, trots att det var superkallt så fick vi till en del bra bilder där hon trots iskylan ser avslappnad ut. Nu ska jag sätta mig och redigera klar dom sista bilderna. Bjuder på favoriten från igår.
 
 
 
 
 

En ny gammal goding

Köpte en begagnad kamera utav en supergullig tjej i kursgruppen jag är med i. Jag Älskar den och tror denna kommer bli super att ha som rekvesita i studion. Tänker mig att barnen som kommer ska få testa att "fota" mig eftersom jag fotar dom. Lite tidlösa svartvita bilder, ska ge mig på jakt efter äldre resväskor oxå. Har en bild i huvudet på hur jag tänkt mig detta. Å kommer bli så bra!
 
Igår kom mina dagsljuslampor, men samtliga lampor var trasiga. Så bara att vänta en vecka till innan jag får mina nya. Har ingen vidare tur just nu känns det som. Allt tar lite längre tid än vad jag tänkt mig. Mycket små fix kvar, men jag startar upp så fort jag har lampor och bakrund på plats. Ska visa upp bilder sen på det klara resultatet!
 
 
 

Back on track

Nu är jag tillbaks efter mitt längsta uppehåll hitills. Var först tanken att jag skulle börja blogga på annat domän, men känner mig hemma här så jag stannar. Jag kommer nu mestadels blogga om foto och ha detta som en liten reklam blogg för mitt företag Dots & frogs photography. Startade upp företaget i November 2013 vilket känns super roligt! och hittade en superbra studio i December, lokalen ligger på Nynäsgården hotell & konferens. Har även skaffat en hemsidan under dotsandfrogs.com
 
Hemsidan är under uppbyggnad så lite små pill som ska fixas, men det är där igenom man bokar in sig för fotografering. har under senaste tiden renoverat lokalen och är inom kort klara, lite små saker som ska köpas och inväntar mina dagsljuslampor och bakrunder. Längtar som tusan vill jag lova! har redan ett par stycken som hört av sig och vill boka in sig.