När allt vände del 2

Tänkte försöka göra en del 2 nu såhär några dagar efter vi var inlagda sist. Känns som att vi inte gjort annat än att åka in och ut. Sjukdomen Leo åkt på heter plastisk bronkit och drabbar ca 1-2% ev personer med enkammarhjärta. Dom hade sett 2 fall här på sjukhuset på 25 år! tyvärr slutade inte dessa fall såbra. 
 
Efter jag skrev sist så sattes det in medicinering som man tar med en inhalator, lite liknande astma medicin. detta inhalerade han då 5 gg per dag, dessutom satte dom in mer medicin i tablettform.
 
det positiva i Leos fall är att hans tryck ser bra ut vilket dom kunde se när dom gjorde en hjärtkateterisering. Men dom kunde tyvärr inte hitta vart ifrån lymfvätskan läcker. Hade dom gjort det kanske dom kunnat korrigera något.
detta gjorde att dom valde att dra igång med aggresiv behandling och ännu en medicin sattes in.
 
Denna medicin är ovanlig att man inhalerar och inget dom tidigare gjort här. Men dom hade rådfrågat med usa där det finns en sjukhus som är specialiserade på denna sjukdom.
 
denna nya medicin körde vi med ca 3 dagar tror jag att det var. Men genst så reagerar Leo väldigt dåligt på denna. han får feber vid varje inhalation. Även utslag på bröstet! Och eftersom denna tar sådan tid att inhalera då det är stora doser så vart det kämpigt att få i honom den utan att behöva tvinga honom. detta kunde ta 3 timmar! så tillsut ringde jag in och sa att vi måste försöka tänka om! jag anser inte att det kan vara bra för hans kropp att få feber vid varje medicinering.
 
4 gg per dag tog vi denna medicin. Så ni kan ju tänka vilka jobbiga dygn vi hade där. Stackars Leo som nästan kräktes vid intag av den, då den smakar så illa.
 
denna medicin gick såklart ut över hans andra som tidigare gått superbra att ta.
 
Så nu har vi för stunden blivit av med den. Vilket känns skönt
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback